Recepti i proizvodi

Povrče sa orasima

Aromatični komorač u kombinaciji sa povrćem daje zanimljiv spoj okusa!

SASTOJCI

Prokulice 250gr

Orasi 100 gr

Panceta 100 gr

Korabica 2

Komorač 2

Mrkva 1

Kim 1 mž

Češnjak 2 češnja

Maslac


POSTUPAK

Povrće očistiti i ostaviti u komadima.

Prokuhati povrće 15 minuta u slanoj vodi.

Ostaviti da se prohladi i rezati na četvrtine.

Pancetu popržiti na tavi bez ulja dok ne postane hrskava.

Dodati maslac i usitnjeni češnjak. Kada češnjak zamiriše dodati

Povrće i grubo sjeckane orahe.

Pržiti 5 minuta.

Posipati kimom.

Punjeni bataci

Nježna piletina oplemenjena zanimljivim punjenjem!

SASTOJCI

Pileći batak i zabatak 500gr

Panceta 100gr

Sjemenke bundeve golice 20gr

Jaje 1

Bijelo suho vino 100 ml

Aceto balsamico 2 vž

Timijan pola mž

Himalajska sol

Crni papar 


POSTUPAK

Otkoštiti batke i zabatke da se dobije odrezak. Začiniti solju i paprom.

Lagano istući batićem preko prozirne folije. Paziti da se ne uništi meso.

Pancetu samljeti u blenderu, dodati sjemenke bundeve i žumanjak.

Na svaki oderzak staviti smjesu pancete, bundeve i zumanjka.

Zarolati u rolicu i čvrsto omotati u prozirnu foliju.

Kuhati rolice u kipućoj vodi 6-8 minuta.

Gotove zajedno sa folijom ohladiti u frižideru.

Ohlađenim rolicama skinuti foliju te na maslinovom ulju zapeči roladice sa

svih strana. Podliti acetom, vinom i 1dc vode.

Pustiti umak da se reducira do pola.

Rolice rezati na šnite i poslužiti prelivene umakom.  

Ceviche peruano u ledenoj zdjeli

Losos ima odličan utjecaj na zdravlje cjelokupnog organizma!

A jedna tako zdrava i kvalitna namirnica zahtjeva posebnu pripremu!

SASTOJCI

 400 gr svježeg lososa

1 svježa crvena paprika

2 mlada luka

Sok dva limuna

1 mž himalajske soli

1 cm ribanog korjena đumbira

10 listova mente

10 listova bosiljka •Vezica peršina Vezica lista celera • 1 vž kopra • Maslinovo ulje •Crni papar Polovina manga 


POSTUPAK

Losos i papriku narezati na sitnije kockice, luk na kolutiće.

Staviti u zdjelu, izmješati i pohraniti u frižider.

U drugoj zdjeli pomješati limunov sok, sol i đumbir te također

pohraniti u frižider.

Oprati listove kopra, peršina, mente, bosiljka i celera, izrezati na sitno.

Pripremiti posudu sa ribom i dresingom.

Polovinu dresinga preliti preko ribe i povrća, izmješati, dodati

polovinu svježe sjeckanih začina.

Dodati ostatak dresinga i ostatak začina, kratko izmješati.

Preliti sa maslinovim uljem te začiniti solju i paprom.

Posipati kockicama manga i poslužiti u ledenoj zdjeli.


LEDENA ZDJELA

Staklenu posudu staviti jednu u drugu te učvrstiti selotejpom na način da ga lijepimo u križ preko obe zdjele.

U prazan prostor između zdjela slagati pripremljene grančice, cvijeće ili bobice te uliti vodu i pohraniti u zamrzivač na 4h.

Nakon što se led stisnuo, pažljivo izvaditi manju zdjelu, zatim maknuti i veću.

Ovako pripremljenu ledenu zdjelu čuvati u hladnjaku do posluživanja 

© 2017 Ana Tomšić Blažan, nutricionist  Rijeka, Hrvatska
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti