Recepti i proizvodi

Povrče sa orasima
Aromatični komorač u kombinaciji sa povrćem daje zanimljiv spoj okusa!
SASTOJCI
Prokulice 250gr
Orasi 100 gr
Panceta 100 gr
Korabica 2
Komorač 2
Mrkva 1
Kim 1 mž
Češnjak 2 češnja
Maslac
POSTUPAK
Povrće očistiti i ostaviti u komadima.
Prokuhati povrće 15 minuta u slanoj vodi.
Ostaviti da se prohladi i rezati na četvrtine.
Pancetu popržiti na tavi bez ulja dok ne postane hrskava.
Dodati maslac i usitnjeni češnjak. Kada češnjak zamiriše dodati
Povrće i grubo sjeckane orahe.
Pržiti 5 minuta.
Posipati kimom.

Punjeni bataci
Nježna piletina oplemenjena zanimljivim punjenjem!
SASTOJCI
Pileći batak i zabatak 500gr
Panceta 100gr
Sjemenke bundeve golice 20gr
Jaje 1
Bijelo suho vino 100 ml
Aceto balsamico 2 vž
Timijan pola mž
Himalajska sol
Crni papar
POSTUPAK
Otkoštiti batke i zabatke da se dobije odrezak. Začiniti solju i paprom.
Lagano istući batićem preko prozirne folije. Paziti da se ne uništi meso.
Pancetu samljeti u blenderu, dodati sjemenke bundeve i žumanjak.
Na svaki oderzak staviti smjesu pancete, bundeve i zumanjka.
Zarolati u rolicu i čvrsto omotati u prozirnu foliju.
Kuhati rolice u kipućoj vodi 6-8 minuta.
Gotove zajedno sa folijom ohladiti u frižideru.
Ohlađenim rolicama skinuti foliju te na maslinovom ulju zapeči roladice sa
svih strana. Podliti acetom, vinom i 1dc vode.
Pustiti umak da se reducira do pola.
Rolice rezati na šnite i poslužiti prelivene umakom.

Ceviche peruano u ledenoj zdjeli
Losos ima odličan utjecaj na zdravlje cjelokupnog organizma!
A jedna tako zdrava i kvalitna namirnica
zahtjeva posebnu pripremu!
SASTOJCI
400 gr svježeg lososa
1 svježa crvena paprika
2 mlada luka
Sok dva limuna
1 mž himalajske soli
1 cm ribanog korjena đumbira
10 listova mente
10 listova
bosiljka
•Vezica
peršina Vezica lista
celera
• 1 vž kopra
• Maslinovo
ulje
•Crni papar Polovina
manga
POSTUPAK
Losos i papriku narezati na sitnije kockice, luk na kolutiće.
Staviti u zdjelu, izmješati i pohraniti u frižider.
U drugoj zdjeli pomješati limunov sok, sol i đumbir te također
pohraniti u frižider.
Oprati listove kopra, peršina, mente, bosiljka i celera, izrezati na sitno.
Pripremiti posudu sa ribom i dresingom.
Polovinu dresinga preliti preko ribe i povrća, izmješati, dodati
polovinu svježe sjeckanih začina.
Dodati ostatak dresinga i ostatak začina, kratko izmješati.
Preliti sa maslinovim uljem te začiniti solju i paprom.
Posipati kockicama manga i poslužiti u ledenoj zdjeli.
LEDENA ZDJELA
Staklenu posudu staviti jednu u drugu te učvrstiti selotejpom na način da ga lijepimo u križ preko obe zdjele.
U prazan prostor između zdjela slagati pripremljene grančice, cvijeće ili bobice te uliti vodu i pohraniti u zamrzivač na 4h.
Nakon što se led stisnuo, pažljivo izvaditi manju zdjelu, zatim maknuti i veću.
Ovako pripremljenu
ledenu zdjelu čuvati u hladnjaku do posluživanja